• ro
  • en

Ce sunt coroanele ceramice E-Max

Coroanele ceramica din E–MAX sunt preferate pentru estetica lor deosebita, precum si pentru rezistenta in timp a lucrarii dentare. Acest tip de coroana ceramica este realizata dintr-un singur bloc de ceramica lithium-disilicate si este considerata cea mai buna varianta a coroanelor ceramice din punct de vedere al esteticii dentare. Este considerata cea mai estetica varianta in grupa coroanelor ceramica deoarece nu exista nici un fel de material care sa contina metal, care s-ar putea interpune intre dinte si lucrarea dentara finala. In general, ca o abordare corecta a unui plan de tratament complex, este indicata folosirea coroanelor ceramica E-MAX pentru dintii frontali iar coroanele ceramica din zirconiu pentru dintii laterali dar in egala masura, zirconiul este indicat si pentru frontali, mai ales in cazul pacientilor care prezinta abraziune dentara si bruxism.

Motive pentru alegerea coroanelor ceramice  E-Max :

Coroanele E-Max au aparut din necesitatea fizionomiei maxime ele fiind practic imposibil de diferentiat de dintii naturali atat ca si culoare cat si ca transparenta fiind considerate la ora actuala indicatia de electie pentru dintii frontali.

Estetica maxima la grosime minima (grosimea acestor  coroane este comparabila cu cea a fatetelor dentare).

Precizie maxima si adaptare excelenta fiind  frezate pe sistem CAD-CAM (frezaj computerizat) erorile fiind practic nule.

Elimina posibilele alergii provocate de unele metale folosite ca schelet pentru diferite tipuri de lucrari protetice.

Rezistenta foarte mare la fracturare ceramica folosita pentru acest tip de coroane este una speciala (disilicatul de Litiu) fiind un material extrem de dur.

Cum se realizeaza coroanele ceramice E-max?

Lucrarile dentare  din E- MAX se realizeaza aproape similar altor tipuri de lucrari dentare, cu cateva caracteristici speciale.

In general, realizarea presupune 2 etape:

Prepararea dintelui pentru realizarea finala a lucrarii dentare, respectiv slefuirea dintelui intr -o forma si marime speciala.
Etapa a 2 a consta in amprenta propriu-zisa finala si probele ulterioare amprentei. Realizarea uneia sau a mai multor coroane ceramice poate presupune ca etape initiale si tratamente ale dintilor implicati, in functie de situatia existenta.
In general, durata de realizare a coroanelor ceramice de acest tip este de maxim 10-12 zile, din momentul amprentarii finale, in functie si de complexitatea lucrarii dentare. Este esential de stiut pentru pacient ca, pe toata perioada realizarii lucrarii dentare din zirconiu sau din E-MAX, va avea coroane provizorii de inalta calitate, atat estetic cat si functional.

Coroane ceramice E-max

Cazuri clinice

Camelia

coroane Emax pe dinti si implante

Maria

coroana Emax si proteza scheletata

Diana

coroane ceramice Emax

Adriana

coroane Emax

Mihaela

fatete Emax si punte ceramica

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.