• ro
 • en
 • it
 • fr

Implant dentar

Implantul dentar reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de puntile dentare fixe), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Ce reprezinta un implant dentar?

Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

Care sunt etapele implantului dentar?

 1. Etapa de pregatire:  consultare, radiografii, computer tomograf (prin care se fac masuratori precise si se insera virtual implantul), aprecierea starii de sanatate a pacientului.
 2. Etapa chirurgicala:  implantul se insera in osul maxilar si se asteapta intre 4 si 6 luni (timp in care implantul se “prinde in os”, adica se osteointegreaza).
 3. Etapa protetica:  se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival (care permite vindecarea estetica a gingiei), se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, in laboratorul de tehnica dentara se realizeaza lucrarea finala (care se fixeaza prin cimentare sau insurubare).

Ce indicatii si ce contraindicatii au implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt indicate atunci cand exista unul sau mai multi dinti lipsa. Contraindicatiile tin in principal de conditii sistemice cu grad de risc ( diverse afectiuni ex: diabet, osteoporoza etc.)

Cum stiu daca am os suficient pentru implanturi dentare?

In cadrul consultatiei, se va efectua un CBCT ( computer-tomografie computerizata ) cu ajutorul careia, medicul poate determina cu exactitate cantitatea de os, si  poate  alege  implantul   potrivit   pentru  cazul  d-voastra.

Ce se intampla daca nu am os suficient ?

Exista numeroase alternative de aditie osoasa, prin care se reconstruieste osul necesar pentru unul sau mai multe implanturi.

Avantaje

 1. inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca in cazul puntilor clasice
 2. nu se sacrifica integritatea dintilor vecini
 3. pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe
 4. estetic – lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali
 5. previn retractia gingiilor si resorbtia osului
 6. sunt cea mai buna alegere, rata de succes fiind cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.