• ro
  • en
  • it
  • fr

Tratamentul cariilor – Plombe dentare Cluj

Caria dentara este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientii apeleaza la medicul dentist, fiind o leziune cauzata de microorganisme asupra tesuturilor dure ale dintilor. In fazele incipiente, aceasta nu poate fi observata decat de catre stomatolog,  prin inspectare directa sau cu ajutorul radiografiilor dentare. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul dintelui este mai redus, iar tratamentul este mai simplu si mai putin costisitor.

Tratamentul cariilor urmareste:

  1. indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate
  2. protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura
  3. reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.

Obturatii fizionomice fotopolimerizabile (plombe) reprezinta tratamentul complet si complex al cariilor necomplicate. Ele presupun utilizarea materialelor compozite, care se aplica pentru restaurarea dintelui afectat, contribuind la un rezultat estetic excelent datorita culorii similare cu cea naturala a danturii. Acestea se realizeaza sub anestezie locala, fara dureri, prin folosirea materialelor si tehnologiei de inalta calitate.

Plombe Cluj

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.