• ro
  • en
  • it
  • fr

Tratamente endodontice

Endodonția este o specialitate in stomatologie, care se ocupa cu tratamentul tesutului pulpar al dintelui, reprezentat de nerv si tesutul vascular.Fiecare dinte prezinta in interiorul radacinii canale radiculare, spatiu in care se gaseste tesut nervos(nervul) si vascular(vase de sange) care asigura aportul de substante nutritive.
In situatia unor carii profunde sau altor cauze, se produce inflamarea sau infectarea acestui tesut, astfel incat se impune un Tratament Endodontic.
Acest tratament presupune indepartatrea tesutului pulpar al dintelui, dezinfectia si obturarea sistemului endodontic cu materiale specifice astfel incat sa se asigure etansietate la nivelul apexului dintelui.
In cabinetul nostru folosim protocolul, de instrumentare, irigare si obturare a sistemului endodontic (canalelor radiculare) stabilit la nivel international de catre societatea europeana si americana de endodontie.
Tratamentul endodontic si nu numai, impune izolarea cu diga si apoi utilizarea instrumentarului rotativ de preparare a canalelor radiculare si apoi obturarea acestora.

Lungimea canalului radicular este masurata electronic, cu Apex-locatorul Morita, astfel vom stii pana unde ajunge obturatia de canal.

Obturarea sistemului endodontic este realizata prin condensare verticala la cald a gutapercai, tehnica realizata cu ajutorul aparatului System B, standard de aur in endodontie.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.