• ro

Deşi pare că vorbim despre un viitor din filmele SF în care omenirea îşi trăieşte viaţa alături de roboţi şi în care oamenii îşi rezolvă problemele cu ajutorul unor gadgeturi high tech…totuşi vorbim despre acum, 

”Era digitală este în plin avânt şi a revoluţionat total medicina dentară clasică sau tradiţională. Faptul că pacientul poate acum să previzualizeze ce urmează să se întâmple, dar si ca medicul are o precizie mai mare in realizarea tratamentului cresc încrederea în succesul interventiei „

Este deja o rutină să se lucreze cu tehnologii ce permit previzualizarea rezultatelor.

Pacientul capătă încredere în procedurile recomandate pentru că înţelege cât de controlabil este procesul. O astfel de tehnologie se foloseşte pentru obţinerea Digital Smile Design care a făcut ravagii printre vedetele de la Hoolywood. Americanii au realizat o statistică conform căreia principalul factor de decizie pentru un pacient care are nevoie de reabilitare orala este factorul estetic. De aceea, conform statisticii Academiei Americane de Cosmetică Dentară faptul că pacientul îşi poate previzualiza zâmbetul capătă încrederea de a accepta şi finaliza tratamentul. Digital Smile Design (DSD) este un procedeu computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului, permiţând astfel vizualizarea rezultatelor procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima şedinţă de tratament.

In clinica noastra beneficiezi de o simulare a zambetului atat pe calculator cat si in gura, cu ajutorul unui material acrilic, inainte de a incepe orice interventie asupra dintilor.

 

Zambetul trebuie sa fie frumos, sanatos, durabil in timp si functional. Ca sa putem realiza un astfel de tratament, trebuie sa il planificam in detaliu inainte de orice manopera. Si in toate cazurile, vom incepe cu design-ul. Dupa ce avem un design, acesta se va transforma intr-un plan de tratament, care integreaza structura necesara, functia si o biologie sanatoasa.
Design-ul unui zambet porneste de la trasaturile fetei. Acestea ne dau armonia pe care trebuie sa o transpunem zambetului, ne dau dimensiunea si pozitia ideala a dintilor pentru fiecare tip de frumusete in parte. Cand am obtinut armonia, trecem la dinti, pentru a determina forma potrivita, tipul de textura si culoarea. In final, vom alege tipul de restauratii cel mai potrivit pentru fiecare caz in parte, fie ca e vorba de fatete, coroane, sau skyn-uri.

„DSD este extrem de eficient atât în privinţa rezultatului, cât şi în relaţia doctor –pacient. Doctorul ştie încă de la început către ce rezultat va conduce întregul tratament, însă pacientul nu se bazează pe cunoştinţe medicale şi nici pe experienţă în domeniu, cum este şi firesc, şi atunci percepţia lui este total diferită. Încă de la prima consultaţie acum îi arătăm rezultatul către care ne îndreptăm. Este important ca fiecare dintre noi să înţelegem că dincolo de a avea un zâmbet de Hollywood sau de revistă, este important să avem dinţi sănătoşi, un zâmbet fără probleme care să completeze caracterul şi fizionomia persoanei respective. Un mare plus pentru mine este emoţia pacientului când vede simularea pe calculator, emoţie care mă împlineşte şi pe mine ca doctor.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.