Consultatie si profilaxie

Consultaţia stomatologică este prima şedinţă în care secretara noastră completează o fişă cu toate datele dumneavoastră de contact precum şi cu problemele de sănătate.

Apoi veţi fi condus în unul din cele 3 cabinete stomatologice unde faceţi cunoştinţă cu medicul stomatolog; toţi medicii noştri stomatologi sunt foarte binevoitori şi amabili.

Medicul face o evaluare a stării generale a danturii şi identifică problemele dentare pe care le aveţi; apoi vă vor fi prezentate câteva opţiuni de tratament însoţite de explicaţii şi costurile corespunzătoare.

De asemenea, vi se va recomanda un program optim de igienă orală.

Caria şi boala parodontală în stadiu incipient nu pot fi detectate decât de către medicul stomatolog. De aceea este important un control periodic o dată pe an.

Oferim următoarele servicii pentru profilaxie dentară:

  • îndrumări privind igiena orală
  • detectarea plăcii bacteriene cu revelator de placă
  • fluorizare dentară cu gutiere
  • sigilarea şanturilor şi fosetelor
  • detartraj cu ultrasunete, prophy jet, periaj profesional

Terapia cariilor

Caria dentară este o leziune care distruge ţesuturile dure ale dinţilor. În fazele incipiente ea nu poate fi observată decât de către medicul dentist, cu cât caria este surprinsă în faza mai incipientă cu atât sacrificiul dintelui este mai redus, tratamentul este mai simplu şi mai puţin costisitor.

Dacă la început caria apare ca un punct colorat, ulterior apare o cavitate care, netratată, evoluează, determină inflamaţia pulpei dentare (a nervului), ceea ce duce la necesitatea îndepărtării acestuia şi obturaţia canalelor radiculare. Prin tratarea cariei urmărim:

  • îndepărtarea ţesutului dentar afectat
  • aplicarea de substanţe remineralizante şi izolante pe baza cavitaţii
  • reconstrucţia dintelui (plomba) cu un material care asigură în egală măsură rezistenţa, funcţionalitatea şi estetica

Tratamentul se efectuează fără durere sub anestezie locală!

 

Estetica dentara

Noutate absolută! Lampa de albire cu Accelerator de Albire Beyond.

Această tehnologie revoluţionară a fost introdusă de prestigioasa firmă americană Beyond şi constă în activarea gelului de albire printr-o sursă de lumină albastră, foarte intensă, prevăzută cu un sistem avansat de filtre ce asigură confortul deplin al pacienţilor.

Această terapie de top permite deschiderea culorii dinţilor cu 8-12 nuanţe în doar 30 minute de tratament. Riscul afectării dentare este inexistent. Albirea este o procedură simplă şi eficientă utilizată pentru a îndepărta coloraţiile şi petele de pe dinţi, dar şi pentru a deschide culoarea naturală a dinţilor cu până la 12 nuanţe.

Culoarea dinţilor este dată de stratul de dentină care transpare prin smalţ. Anumite substanţe colorante din cafea, ceai, vin, pătrund prin smalţ se împregnează în dentină şi nu mai pot fi îndepărtate printr-un simplu detartraj.

Prezentare lampă cu accelerator de albire Beyond:

În plus, în complexul nostru stomatologic se pot realiza faţete din porţelan care necesită şlefuirea unei cantităţi foarte mici din smalţul dintelui. Smalţul va fi mai apoi înlocuit de o faţetă (ca o unghie falsă), din porţelan confecţionată în laborator la culoarea şi forma dorită şi aplicată în cavitatea bucală printr-o tehnică adezivă (lipire).

 

Stomatologie pediatrica

Stomatologia pediatrica reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor, tratarea dintilor de lapte fiind diferita de cea a dintilor definitivi.

Pentru ca atmosfera sa fie placuta si prietenoasa, medicii poarta halate desenate placut pentru ochii copiilor.
Tratamentul fiind foarte putin traumatic, copiii vin cu placere în cabinetul nostru.

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, instructaj de periaj dentar corect), pentru ca punem un accent crescut pe profilaxie.

 

Protetica

Când un dinte are o distrucţie carioasă prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroană dentară ca să poată rezista în continuare la presiunea masticatorie. Dacă dintele nu poate fi salvat şi este extras, spaţiul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică (punte dentară pe care noi o putem realiza prin intermediul tehnologiei computerizate), fie cu ajutorul unui implant dentar.

Coroanele şi punţile dentare sunt lucrări protetice fixe (cimentate). Dacă numărul de dinţi pierduţi este mare, se confecţionează o proteză dentară care trebuie îndepărtată zilnic pentru igienizare (lucrare protetică mobilă).

În complexul nostru stomatologic se realizează următoarele lucrări la cele mai înalte standarde estetice şi tehnologice :

  • Lucrări protetice din ceramica, cu suport metalic din Cr-Co sau aur platinat
  • Lucrări protetice din ceramica, cu suport din oxid de zirconiu
  • Lucrări protetice din ceramica, fără suport metalic
  • Incrustaţii
  • Faţete ceramice
  • Lucrări pe implanturi dentare
  • Proteze acrilice şi scheletate
  • Lucrări protetice pe Zirconiu (NOU!)
  • Lucrări integral ceramice: Empress, EMax

Acest tip de lucrări au 3 avantaje de neegalat:

  • estetica extraordinară a acestor lucrări cimentate în cavitatea bucala creează dificultăţi şi medicilor stomatologi în a le diferenţia de dinţii naturali
  • eliminarea gustului neplăcut şi a coloraţiei marginale (fenomen prezent in cazul coroanelor ceramice clasice )
  • adaptare marginală impecabilă a lucrărilor ca rezultat al utilizării tehnologiei CAD – CAM

Oxidul de zirconiu este un material puternic care este folosit în tehnologia spaţiala. În medicină, în ultimii 20 de ani a fost folosit pentru protezele de şold. Din punct de vedere chimic este o compoziţie între elementul rar zirconiu şi O2 apărând sub forma de oxid de zirconiu. Este 100% biocompatibil deoarece componentele principale sunt parţial identice cu mineralele întâlnite in structura oaselor. Nu determină alergii şi niciun fel de reacţii negative.

Ceea ce diferenţiază aceste lucrări de altele este folosirea sistemului computerizat CAD-CAM, pentru proiectarea pe calculator a capei de zirconiu şi frezarea ei de sistemul computerizat de frezare (totul este realizat la o precizie micrometrică de computer, tehnicianul dentar face doar programarea aparatului).

 

Endodontie

Este specialitatea care se ocupă cu tratarea canalului radicular şi reprezintă baza stomatologiei pentru că durata de viaţă a dintelui depinde de corectitudinea acestui tratament.

Realizăm aceste intervenţii cu aparatură şi material de ultimă generaţie:

  • apex locatar pentru identificarea exactă a lungimii canalului radicular
  • instrumentarul rotativ din Ni-Ti şi manual cu ace Prataper asigură o lărgire corespunzătoare a canalului radicular
  • folosirea unui sistem special de irigare montat la aparatul de detartraj permite curăţirea şi dezinfectarea canalelor radiculare până în vârf (faţă de irigaţiile cu ace montate la seringile clasice care este insuficientă)
  • injectarea cu gutaperca caldă – sistemul Thermafill, asigură condensarea lateral şi vertical optimă a canalului radicular rezultând o obturaţie radiculară precisă şi corectă

Parodontologie

Semnele bolii parodontale sunt sângerările gingivale, durerile difuze, halena (mirosul neplăcut al cavităţii bucale). Acestea trebuie să atragă atenţia pacientului asupra declanşării unei boli a ţesutului care fixează dintele în os. Mobilitatea dentară este un semn tardiv.

Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii (sau alţi factori) care sub forma de placă microbiană sau tartru aderă de gingie, os şi ţesuturile înconjurătoare. Deci îndepărtarea acestor factori (placă, tartru) printr-un detartraj periodic este prima metodă prin care putem preveni aceasta boală care afectează aproximativ 3 din 4 adulţi.

În cabinetul nostru aveţi posibilitatea de diagnosticare corectă a bolii parodontale şi monitorizarea pungilor parodontale (măsurarea adâncimii lor în 4 puncte la fiecare dinte, notarea dimensiunilor măsurate într-un tabel şi urmărirea evoluţiei pungilor parodontale după tratamentulul lor).

Tratamentul constă în:

  • manopere de igienizare profesională pentru cazurile incipiente
  • tratamente de surfasaj şi planare radiculară profesionale pentru cazurile medii, urmărirea evoluţiei tratamentului
  • tratamentul chirurgical (operaţie cu lambou) pentru cazurile complicate

Chirurgie

Cea mai frecventă intervenţie chirurgicală întâlnită în stomatologie este extracţia dentară. Când un dinte este distrus şi nu mai poate fi refăcut sau există complicaţii periapicale atunci el trebuie extras. Dintele extras se poate înlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentară.

În centrul nostru stomatologic o echipă de medici specialişti chirurgi buco-maxilo-faciali realizează următoarele intervenţii chirurgicale:

  • implanturi dentare
  • extracţii dentare
  • odontectomii
  • rezecţii apicale
  • chistectomii
  • premolarizări
  • chirurgie parodontală
  • intervenţii chirurgicale ajutătoare implantelor
  • intervenţii chirurgicale ajutătoare protezelor mobile

Implantologie

Implantul dentar este o metodă modernă, revoluţionară pentru pacienţii edentaţi (cu dinţi lipsă). Acesta este un mic şurub de titan care înlocuieşte rădăcina dintelui. Intervenţia chirurgicală este complet nedureroasă şi presupune inserarea implantului în osul maxilar sau mandibular. După intervenţie, pacienţii se pot întoarce acasă în aceeaşi zi. Din momentul în care a fost finalizată această operaţie şi până la producerea fenomenului de osteointegrare (celulele osoase creează un ţesut osos nou în jurul implantului), pacienţii pot beneficia de o lucrare provizorie. Implantul astfel consolidat în os poate deveni sprijin pentru o coroană sau o punte dentară.

Aşadar, implantul se inseră pe locul fostelor rădăcini, constituind practic baza noilor dinţi, care vor avea rol funcţional şi o estetică asemănătoare dinţilor naturali. Implantele dentare păstrează integritatea structurii faciale şi reduc inconvenientele asociate pierderii dinţilor.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.